Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - MK4 Bagażnik

oriczek - 26 Maj 2007, 12:00
Temat postu: MK4 Bagażnik
Koło skrzyni biegów wciskam przycisk do otwierania bagażnika i słysze jak mechanizm go otwiera lecz klapa jest ciągle zamknięta... Ktoś wie jak to naprawić? :)
diodalodz - 26 Maj 2007, 14:59

tak nasmaruj zawiasy na górze klapy i wyczyść złączki przy krawędzi bagażnika . Jeśli nie pomorze trzeba zjąć tapiecerkę i zobaczyć czy ciegno nie spadło .
olo - 17 Cze 2007, 21:34

Witam ja mam to samo kontrolka przycisku się swieci a tu nic naciskami glucho i nawet kluczykiem nie moge otorzyc. Czyzby zamek nawalił??
Krams - 30 Mar 2009, 22:17

olo napisał/a:
Witam ja mam to samo kontrolka przycisku się swieci a tu nic naciskami glucho i nawet kluczykiem nie moge otorzyc. Czyzby zamek nawalił??

Mam taki sam problem, dlatego odświeżam ten temat, bo nie widzę powodu, aby zrobić nowy. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Puff - 30 Mar 2009, 22:49

Jeśli nie słyszysz kompletnie niczego (to ważne), to opcje są dwie:
1) któryś z kabli (masa/zasilanie) jest uszkodzony
2) spalił się siłownik

Jeśli nie potrafisz otworzyć bagażnika z kluczyka, to najprawdopodobniej jakimś cudem linka zamka wyskoczyła z któregoś z mocowań. Bez rozbebeszenia klapy od środka auta się nie obejdzie.

GURU500 - 8 Kwi 2009, 08:46

Witam
U mnie rowniez przycisk ktory nie dziala - ale w bagazniku mam tak jakby ten sterownik no te 4 miedziane plytki takie i jedna z nich jest wgnieciona - jak to sie nazywa profesjonalnie to bym to gdzies dokupil moze ?
Bo rowniez po nacisnieciu nic sie nie dzieje :) - oczywiscie z kluczyka moge normalnie otworzyc

Puff - 8 Kwi 2009, 11:55

GURU500 napisał/a:
(...)i jedna z nich jest wgnieciona

Można prosić fotkę? Generalnie tych płytek nie da się nijak "wgnieść", chyba że ktoś ją śrubokrętem traktował...

GURU500 - 8 Kwi 2009, 16:24

Pufcio napisał/a:
GURU500 napisał/a:
(...)i jedna z nich jest wgnieciona

Można prosić fotkę? Generalnie tych płytek nie da się nijak "wgnieść", chyba że ktoś ją śrubokrętem traktował...

Ok bede po 17 w domu to wrzuce fotke bo jeszcze w pracy ;p
OK edit: - tak to wyglada
KLIK !!

diodalodz - 8 Kwi 2009, 19:59

tak ma wyglądać , jedna wystaje bo jest włącznikiem światełka w bagażniku .
GURU500 - 8 Kwi 2009, 21:59

jedna jest wklesla - czyli OK ?
Dodam ze swiatelko w bahazniku dziala :)
A dlaczego nie dziala ? :) kabel? musze sie tam przyjzec w weekend

diodalodz - 9 Kwi 2009, 00:06

chyba że chodzi ci o 3 od lewej to nie jest ok ale nie widać tego dokładnie na zdjęciu . Choć taka wgniotka nie powinna mieć wpływu na kontakt .