| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - Naelektryzowana Fieścina

Rangers76 - 26 Kwi 2007,  09:45
 Temat postu: Naelektryzowana Fieścina
 Cześć
 Fieścinka "kopie" jak diabli.Cały czas jest naelektryzowana.Czy przykręcenie paska antystatycznego pomoże. Ma ktoś z Was przykręcony a jak tak to gdzie najlepiej.
 Bart_Skrzyszow - 26 Kwi 2007,  10:30

jest juz temat taki na foprum - poszukaj
 odyniec - 26 Kwi 2007,  11:09

pomoze ten pasek... troche z fizyki z liceum starczylo wyniesc aby o tym wiedziec.
 tomcio1600 - 26 Kwi 2007,  11:24

Niedawno przerabiane...

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=23284
 bartboro - 5 Maj 2007,  18:44

Po pierwsze to nie fiesta się ładuję tylko ty ocierając tyłkiem o siedzenie  ;-)  Natomiast fiesta ma inny potencjał niż ty i tym sposobem różnica potencjałów (napięcie). Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii)
  daję głowę, że przeskoków nie będzie   Freeman - 5 Maj 2007,  21:54

Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe. 	  | bartboro napisał/a: |  	  | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii)  daję głowę, że przeskoków nie będzie   | 
 bartboro - 5 Maj 2007,  22:07

| freeman3 napisał/a: |  	  | Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe. 	  | bartboro napisał/a: |  	  | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii)  daję głowę, że przeskoków nie będzie   | 
 | 

hehe
 oczywiście nie wyobrażam sobie przypinanie się do czegoś w samochodzie w celu wyrównywania potencjałów
   ps Mnie też fiesta kopie
 losiekk - 5 Maj 2007,  22:24

od mojego tamtego zalożonego tematu przezemnie mineło troche czasu zauwazylem ,ze fiestka nie lubi luznych ciuchow i nawijania pasa(czasmi trzeba pomoc mu sie zwinać)
 thomasg - 6 Maj 2007,  09:56

| bartboro napisał/a: |  	  | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto | 

przecież można pasek ładnie podwiesić gdzieś po środku podłogi i wiochy brak , z tyłu to rzeczywiście lekko trąci  ;-)
 losiekk - 6 Maj 2007,  10:58

kumpel ma pasek(powiedzialbym raczej pas)w Citroenie BX 87r
  zwisajacy gdzies po srodku to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal   Freeman - 6 Maj 2007,  11:12

A ja swój problem z kopaniem załatwiłem pokrowcami kupionymi w biedronce. Od czasu założenia fiesta nie kopie.
 boroos - 6 Maj 2007,  11:15

zmieńcie bokserki i przestanie kopać
   thomasg - 6 Maj 2007,  12:51

losiekk, przekaż kumplowi że bardzo mi przykro z powodu jego dwóch lewych łap i braku czasu aby skrócić troche pasek bo skoro
 to tyle by wystarczyło  ;-) 	  | losiekk napisał/a: |  	  | to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal   | 
 machinesjb - 7 Maj 2007,  08:26

Prosta sprawa: Weź troche wody z płynem do płukania tkanin i natrzyj fotele lub napsikaj na nie atomizerem z tym płynem. Ja tak zrobiłem i już włosy mi nie stoją jak dotykam auta
  (porada mamy  ) 
 |  |