Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >

Kruku - 8 Kwi 2007, 19:49
Temat postu: licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >
witam wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3 :)
i mam akie zapytanie jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ??
podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz?? ale nic.. czy ktos ma jakis pomysl ??

dday - 9 Kwi 2007, 01:25
Temat postu: Re: licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >
Kruku napisał/a:
i mam akie zapytanie jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ??
podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz?? ale nic.. czy ktos ma jakis pomysl ??

nic nie kapuje :-P
a szczegulnie tego;
Kruku napisał/a:
:fox:
amokk - 9 Kwi 2007, 06:51

Kruku napisał/a:
wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3

Pewnie chodzi o to, że wymieniłeś licznik w swojej MK3 bez obrotka na licznik z obrotkiem :)
Kruku napisał/a:
jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ??
podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz??

Jak próbowałeś podłączyć :?:
A może przewód dochodzący od lampki do pstryczka wpadł Ci do środka :?:

Bit1 - 9 Kwi 2007, 09:26

Patrzcie na tytuł tematu pisze że mk3 na mk4 zrobił a niżej widocznie przez nieuwagę napisał.
Kruku - 9 Kwi 2007, 10:03

wlanie tak, w wszyscy lapia mnie za slowka, cz ktos wie moze jak podlaczyc to a zeby swicila ta kontrolka gdy drzwi sa otwarte ???? ja mam fieste mk3 a licznik z mk4, poprostu sie walnolem i tyle
Parch - 9 Kwi 2007, 11:26

W mk4 ta kontrolka jest załączana przez układ alarmu.

Tak myślę, że żeby to w miarę prosto zrobić w mk3 musisz "zdjąć" masę z kontrolki "otwartych drzwi" i podpiąć masę wyłącznika drzwiowego, tj. wpiąć się w czerwono-brązowy kabelek.
Zasilanie ciągniesz z czerwonego kabelka idącego z bezpiecznika nr 2 i podpinasz do złącza B3 niebieskiej wtyczki licznika mk4.

Jeśli się mylę, to niech ktoś skoryguje.

Rafal1504 - 12 Kwi 2007, 14:06

tutaj trochę na ten temat
http://www.fiestaklubpols...p=227806#227806

thomasg - 12 Kwi 2007, 15:27

trzeba tylko dość dokładnie skrócić 'cycek' odpowiadający za masowanie złącza w słupku bo lampka będzie gasła nawet jak drzwi zbliżysz do zamka a jeszcze nie zamkniesz ( a powinna świecić jak żle zamkniesz ) więc bez tego to robota na marne bo kontrolka będzie działczyć przy drzwiach otwartych do wysiadania. :)