| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >

Kruku - 8 Kwi 2007,  18:49
 Temat postu: licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >
 witam wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3
   i mam akie zapytanie jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ??
 podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz?? ale nic.. czy ktos ma jakis pomysl ??
 dday - 9 Kwi 2007,  00:25
 Temat postu: Re: licznik mk4 a mk3 <lampka otwarte drzwi >

| Kruku napisał/a: |  	  | witam wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3   i mam akie zapytanie jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ??
 podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz?? ale nic.. czy ktos ma jakis pomysl ??
 | 
 nic nie kapuje
   a szczegulnie tego;

| Kruku napisał/a: |  	  | witam wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3   | 
   amokk - 9 Kwi 2007,  05:51

| Kruku napisał/a: |  	  | wymienilme licznik z mk3 na mk3 w fiescie mk3 | 
 Pewnie chodzi o to, że wymieniłeś licznik w swojej MK3 bez obrotka na licznik z obrotkiem

| Kruku napisał/a: |  	  | jak wyczarowac aby podlaczyc lampk ze drzwi sa otwarte ?? podkreslam ze probowalem ja podlaczyc pod ten pstryczek w drzwiach i lampke wewnatrz??
 | 
 Jak próbowałeś podłączyć
   A może przewód dochodzący od lampki do pstryczka wpadł Ci do środka
   Bit1 - 9 Kwi 2007,  08:26

Patrzcie na tytuł tematu pisze że mk3 na mk4 zrobił a  niżej widocznie przez nieuwagę napisał.
 Kruku - 9 Kwi 2007,  09:03

wlanie tak, w wszyscy lapia mnie za slowka, cz ktos wie moze jak podlaczyc to a zeby swicila ta kontrolka gdy drzwi sa otwarte ???? ja mam fieste mk3 a licznik z mk4, poprostu sie walnolem i tyle
 Parch - 9 Kwi 2007,  10:26

W mk4 ta kontrolka jest załączana przez układ alarmu.

Tak myślę, że żeby to w miarę prosto zrobić w mk3 musisz "zdjąć" masę z kontrolki "otwartych drzwi" i podpiąć masę wyłącznika drzwiowego, tj. wpiąć się w czerwono-brązowy kabelek.
 Zasilanie ciągniesz z czerwonego kabelka idącego z bezpiecznika nr 2 i podpinasz do złącza B3 niebieskiej wtyczki licznika mk4.

Jeśli się mylę, to niech ktoś skoryguje.
 Rafal1504 - 12 Kwi 2007,  13:06

tutaj trochę na ten temat
 http://www.fiestaklubpols...p=227806#227806
 thomasg - 12 Kwi 2007,  14:27

trzeba tylko dość dokładnie skrócić 'cycek' odpowiadający za masowanie złącza w słupku bo lampka będzie gasła nawet jak drzwi zbliżysz do zamka a jeszcze nie zamkniesz ( a powinna świecić jak żle zamkniesz ) więc bez tego to robota na marne bo kontrolka będzie działczyć przy drzwiach otwartych do wysiadania.

|  |