| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Elektryka - Układ ładowania akumulatora: Zgubiłem gdzieś ładowanie

Rafał32 - 9 Lis 2004,  21:44
 Temat postu: Układ ładowania akumulatora: Zgubiłem gdzieś ładowanie
 dzisiaj zgubiłem gdzieś ładowanie akumulatora ale co dziwne nie zapaliła się lampka kontrolki ładowania  (wątpliwe aby była przepalona) no i wkońcu skończył sie prąd w akumulatorze i auto zdechło. Teraz pytanie o co chodzi , miła już ktoś taki problem? Od czego zacząć?
 A fiesta jes głupia bo przez 3 lata nigdy nie stanęła tylko dzisiaj kiedy musiałem załatwić kilka ważnych spraw!
 JoeMix - 10 Lis 2004,  05:57

W pierwszej kolejności sprrawć alternator i wszystko co z nim związane... kontrolka zaczyna mrózyć kiedy napięcie spada poniżej 12V, aświecić  kiledy napięcie łądowania alternatora spadnie dobrze poniżej 10V ... a i 12 to już jest za mało... Może sie wysypał akumulator?
 KUI3A - 10 Lis 2004,  09:59

u mnie jak padl altrnator to kontrolka sie nie swiecila, dopoki nie wylaczylem silnika i nie wyjalem kluczyka :? jak mi powiedzieli w warsztacie - zrobiło się jakieś przepięcie na wtyczce do alternatora i dlatego sie lampka nie palila
 Szopica - 10 Lis 2004,  11:08

:arrow: Rafał32
 Za tę Głupą Fiestę, to należy Ci się...
 :glupek2:
 Nie obrażaj tak wspaniałego autka :nonono:
 I bardziej o nią dbaj koleś,
 a ona napewno Ci się zrewanżuje
  :wink: WooYownik - 10 Lis 2004,  11:13

:shock:
 mucha - 10 Lis 2004,  16:26

Szopica ogladajac twoje zdjecie nie wiem na co patrzec na ciebie czy na autko  8)
 WooYownik - 10 Lis 2004,  16:52

To jest klub fiesty .... Patrz na auto ... !  8)
 trzeci - 10 Lis 2004,  17:52

| WooYownik napisał/a: |  	  | To jest klub fiesty .... Patrz na auto ... !  8) | 

Masz rację WooYaa , ale z drugiej strony  taki komplement jak Muchy pewnie sprawi Szopicy przyjemność.
 Pozdro...
 mucha - 10 Lis 2004,  18:18

ah te moje komplementy
  powala kazda kobiete  8) Yaa...
 WooYownik - 10 Lis 2004,  19:36

Poczekajmy moze na wypowiedz glownej zainteresowanej  ... i sie wszystko wyjasni
   Minio - 11 Lis 2004,  13:16

| mucha napisał/a: |  	  | Szopica ogladajac twoje zdjecie nie wiem na co patrzec na ciebie czy na autko  8) | 
 Noooo, i ja też mam taki problem....
 szynszyl - 11 Lis 2004,  13:19

i ja, i ja, i ja... mam bowiem problem :oops:  mam kiepską widoczność na tym zdjęciu. rozdzielczość ustawiona 1024*768.
 SILO - 12 Lis 2004,  16:17

Hey!
 Miałem podobny problemik.
 Podejrzewam że lampka ci bardzo lekko jarzyła (prawie niweidocznie)
 W moim przypadku była to pierdoła- brak masy na końcówce konektorowej przy rozruszniku (dokręcanej do włącznika elektromagnetucznego) dochodzącej do akumulatora.
 Wystarczyło wymienić to koluszko, dobrze je zagiąć i od 8 tysięcy nie mam z tym problemów
  koszt naprawy ok 1 zł plus trochę leżenia na ziemi. Spróbój :o Pozgrowionka
 Silo
 Szopica - 13 Lis 2004,  19:09

Dzięki chłopaki za komplementy! :oops:
 To miło z waszej strony
 Ale WooYoownik ma rację:
 Autko oglądać a nie mnie!! :wink:
 Andreoz - 13 Lis 2004,  19:44

Witam
 Szopica, Ty poprostu musisz dać na forum jakieś większe, wyrażniejsze zdjęcie ( nie chodzi o Twój wóz) to chłopaki dadzą Ci spokój i ja też:))I nie dziw się takim zainteresowaniem bo fiesta+płeć piękna+udział na forum ..............to rzadko spotykana rzecz:))

pozdro
 mucha - 13 Lis 2004,  19:49

adreoz  :piwo:
 Andreoz - 14 Lis 2004,  14:09

Witam
 Szopica  specjalnie tak stopniuje napięcie, wrzuca swoje zdjątka i czeka jaki bedzie odzew:)) Ciekawe ile nas jeszcze potrzyma w takim napięciu. czuje że zaraz dostaniemy opiernicz od admina forum za wybitne odejście od TECHNICZNYCH tematów:)))

Pozdro
 mucha - 14 Lis 2004,  14:26

a co to niby nie techniczne sprawy ? moim zdaniem jak najbardziej  8)
 Jareczek - 14 Lis 2004,  14:35

Jak dobrze poszukacie na forum, to znajdziecie kilka zdjęć Szopicy

:oops:
 mucha - 14 Lis 2004,  14:44

szopica ale masz sliczne.... autko  :lol:   8)
 trzeci - 14 Lis 2004,  16:02

| Andreoz napisał/a: |  	  | czuje że zaraz dostaniemy opiernicz od admina forum za wybitne odejście od TECHNICZNYCH tematów:))) | 

Nie dość że nie na temat , to po raz kolejny są wyciągane i komentowane zdjęcia Szopicy z innych topiców. A to już nie jest dla niej miłe.
 Według mnie lepsze miejsce na takie coś to gg lub priv.
 A w tym topicu lepiej pomóc Rafałowi32.
 Pozdro...
 Jareczek - 14 Lis 2004,  16:04

W sumie to chyba trzeci ma racje...Jak ktoś chce to niech sobie sam poszuka zdjęć...
 mucha - 14 Lis 2004,  16:11

trzeci...
 napewno szopica placze i jej smutno ze ktos powiedzial jej 2 komplementy
  pomysl, urywam watek bo rzeczywiscie troszke zszedl z tematu Pozdr. WooYownik - 15 Lis 2004,  15:31

czy wy nie macie swoich dziewczyn ze sie tak napaliliscie ?  :shock:  jakies to podejrzane
   Andreoz - 15 Lis 2004,  16:47

Witam
 Upssssssss dobrze ze to nie ja odszedlem pierwszy od tematu:))ale ..................aaaaa no dobra juz nic nie mowie:))
 Pozdro
 Rafał32 - 15 Lis 2004,  19:30

własnie , wracając do tematu, odpowiem sam na swoje pytanie: padły diody w alternatorze, koszt naprawy 150 złociszy, naprawione i mogę dalej sie toczyć  mim wehikułem pewnie do następnego defektu!

|  |