Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Czujnik temperatury wewnętrznej/zewnętrznej

zebro78 - 23 Lut 2007, 10:45
Temat postu: Czujnik temperatury wewnętrznej/zewnętrznej
Zakupiłem ostatnio podświetlany czujnik temeratury wewnętrznej i zewnętrznej 12V. Wewnątrz podłączyć chcę go do zegarka na desce rosdzielczej ąby podświetlenie zapalało się po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Mam tylko problem z zamontowaniem czunika na zewnątrz auta. Którędy można puścić kabelek z tą pluskwą co mierzy temerature? Chcę ją umieścić z przodu pod zderzakiem. Czy jest gdzieś możliwość przepchania tego z kabiny do komory silnika?? A jak bym wiercić musiał otwór to w którym miejscu aby nie pokiereszować czegoś wiertłem z drugiej strony :)
szynszyl - 23 Lut 2007, 10:56

odsuń fotel kierowcy.
wsadź najpierw głowe do auta tak zebyś nogi miał oparte na zagłówki fotela kierowcy, a głowe własnie koło pedałów
popatrz za bezpieczniki w góre..taka czarna guma jest..
i módl się żebyś we własciwej dzielnicy mieszkał

łatwiejszy sposób i bezpieczniejszy
wsadź głowe tak żebyś widział jak za ścianką grodziową w komorze silnika za akumulatorem (który masz po stronie kierowcy) taką czarną gumę (znowu ta guma he he) do której wchodzi mnóstwo przewodów.

i nie rozerwij jej bo ci do auta bedzie ciekło

jaco11 - 23 Lut 2007, 13:48

szynszyl napisał/a:
odsuń fotel kierowcy.
wsadź najpierw głowe do auta tak zebyś nogi miał oparte na zagłówki fotela kierowcy, a głowe własnie koło pedałów
popatrz za bezpieczniki w góre..taka czarna guma jest..
i módl się żebyś we własciwej dzielnicy mieszkał

:twisted: :hahaha: :hahaha: :hahaha: Szynszyl pomogłeś

zebro78 - 23 Lut 2007, 15:29

:) No pomógł, pomógł :) Może nie brałem sobie do serca jego słów dosłownie ale się udało :) hehehe :) Czujnik zamontowany ,ale nie działa mi jeszcze podświetlenie - chciałem podpiąć do zegarka ale na kostce są 4 przewody a ja mam 2 z termometra i nie wiem do ktorych podpiąć :( A chcę aby zaświecał mi się jak przekręce stacyjkę albo jak zapalę światła . Jak to zrobić ??
jaco11 - 23 Lut 2007, 15:42

szaro-żółty...+ po włączeniu świateł
brązowy.......- (masa)
czarny.........+ po włączeniu zapłonu (po przekręceniu kluczyka w stacyjce)

czerwony.....+ (na stałe)

MOze pomoze to jest podłaczenie zegarka ? ;-)

jackrzec - 23 Lut 2007, 23:47

zegarek: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=16176