|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Problem z ogrzewaniem tylnej szyby
szeryf - 5 Lut 2007, 11:02 Temat postu: Problem z ogrzewaniem tylnej szyby Witam. Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby w fieście z 95r. 3 drzwiowej. Włącznik ok, prąd dochodzi do szyby, ale nie działa ogrzewanie. Sprawdzałem ścieżki na szybie i kawałkiem jest w nich prąd a dalej niema, prąd nie jest niestety we wszystkich ścieżkach. Czy jest możliwość naprawienia ogrzewania tej szybki? Czy są jakieś preparaty przewodzące prąd którymi mógłbym posmarować te ścieżki i będzie działało? Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Bit1 - 5 Lut 2007, 11:36
Są kleje przewodzące prąd więc jak kupisz i posmarujesz te wiązki w których nei ma prądu to powinno być oki.
szeryf - 5 Lut 2007, 11:49
Tylko że w kilku wiązkach na szybie niema wcale prądu, a w kilku prąd dochodzi kawałek a potem zanika. Czy jak posmaruje takim specyfikiem te wiązki to nie będzie problemu z funkcjonowaniem ich? Chodzi mi o to czy ogrzewanie szyby będzie działało normalnie i czy pod wpływem temperatury nie roztopi sie ten specyfik i nie spłynie?
Bit1 - 5 Lut 2007, 19:12
Patrz tu masz linka do sklepu (co prawda komputerowego), sprzedają tu taki klej i na jego obrazku jest nawet tylnia szyba samochodowa http://www.4max.pl/defaul...=129&produkt=73
Wiesz jak niechcesz tracić kasy na klej i nie jesteś pewien to może looknij na giełdę klubową czy akurat nikt nei sprzedaje tylniej szyby i wymień całą. Bo niewiem czy jedna tubka starczy na całą szybę myślę że powinna ale wiesz różne rzeczy się zdarzają.
jackrzec - 5 Lut 2007, 23:48
Te kleje są do d... Przetestowałem chyba wszystkie możliwe rodzaje, co prawda w kaszlaku, ale ogrzewanie szyby jest takie same. Działąło przez trzy dni, i nie pomogło wymontowanie szyby 5 razy odtłuszczanie, nakładanie 3 czy więcej warstw. Tylko kasę wywaliłem wtedy niepotrzebnie na te kleje, bo za 70 zł kupiłem nową szybę podgrzewaną. Fiesta ma te ścieżki trochę grubsze, to możesz pokombinować, ale i tak gra nie warta świeczki, bo po jakimś czasie przestanie działać. Popatrz lepiej za sprawną szybą.
|
|