Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Si³ownik centralnego

DiabloHR - 10 Sty 2007, 14:28
Temat postu: Si³ownik centralnego
Mam pytanie który bêdzie lepszy si³ownik? U siebie posiadam zwyk³y chyba 3kg i lubi siê czasami zwiesiæ (wszystko jest dorabiane a nie oryginalne) Na allegro znalaz³em takie ale czy faktycznie maj± tyle ud¼wigu?
http://moto.allegro.pl/it..._rewelacja.html
http://moto.allegro.pl/it...e_starmach.html

semek711 - 10 Sty 2007, 15:04

mysle ze ten drugi moze tyle miec...

P.S. ja u siebie mam zwykle 3kg i daja rade tylko ze zamek czyscilem i smarowalem tak samo jak i linki

Pablo - 10 Sty 2007, 23:16

semek711 napisa³/a:
P.S. ja u siebie mam zwykle 3kg

Równie¿ mam taki i dzia³a bez problemu :)

jaco11 - 19 Sty 2007, 17:42

Pablo napisa³/a:
semek711 napisa³/a:
P.S. ja u siebie mam zwykle 3kg

Równie¿ mam taki i dzia³a bez problemu

Teraz to i umnie dzia³a bez problemu tylko zale¿y jak masz zainstalowany :-)

DiabloHR - 19 Sty 2007, 18:03

Panowie ja nie pytam jaki kto ma i jak dzia³a tylko piszê ¿e mam problemy (przez ostatnie czasy problemu nie ma) z 3kg i chcia³bym zamieniæ na si³ownik o wiêkszej mocy - konkretnie pytanie dotyczy który z linków jest lepszy?
jaco11 - 19 Sty 2007, 18:07

DiabloHR napisa³/a:
Panowie ja nie pytam jaki kto ma i jak dzia³a tylko piszê ¿e mam problemy (przez ostatnie czasy problemu nie ma) z 3kg i chcia³bym zamieniæ na si³ownik o wiêkszej mocy - konkretnie pytanie dotyczy który z linków jest lepszy?
Spokojnie spokojnie przede wszystkim wydaje mi sie ze lepiej pierwszy bo jest do 7 kg ?? ale skoro juz nie masz problemów to w czym tkwi³ problem :(
jackrzec - 19 Sty 2007, 18:50

Skoro 3kg nie daje rady, tzn ¿e jest ¼le rozwi±zany monta¿ - po prostu jaka¶ kombinacja. Jak do zamka dorobisz d¼wigienki jak w oryginale, to potrzeba dok³adnie 0,72 kg ¿eby to przestawiæ - osobi¶cie sprawdza³em, bo te¿ my¶la³em ¿e 3kg nie da rady. Co prawda dochodzi jeszcze opór linki, ale jak nie jest za³amana i posmarowana to na luzie 1 kg wystarczy!
DiabloHR - 19 Sty 2007, 19:26

ja siê nie denerwuje ;-) ju¿ mi siê nie chce walczyc z tym Narazie jest spokuj no i ile mo¿na rozbieraæ i sk³adaæ drzwi? jak jeszcze raz siê co¶ zwiesi to kupiê ten 7kg