Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Instalacja do halogenów

picio_18 - 3 Sty 2007, 08:29
Temat postu: Instalacja do halogenów
Otóż to czy fiesta zwykla C z 1995 posiada przygotowaną instalacje elektryczną do halogenów? Niedawno kupiłem zderzki od futury i teraz musze podłączyć halogeny, i stąd moje pytanie?
jackrzec - 3 Sty 2007, 16:48

Raczej nie (choć zapewne są wyjątki) - moje obie nie mają :( Co prawda są tam jakieś wtyczki, ale sądząc po grubości kabli, to raczej nie od halogenów. Napewno nie ma przekaźnika, ani instalacji pod włącznik.
picio_18 - 3 Sty 2007, 16:59

no to szkoda żenie ma :( , bedzie trzeba dorobić samemu :-P
marcus_87 - 3 Sty 2007, 18:57

przerabialem to pare dni temu i odpalilem halogeny za pierwszym razem wiec jak cos to wal na gg powiem Ci w co sie zaopatrzyc :)
picio_18 - 3 Sty 2007, 19:03

spoko jakoś dam rade (wkońcu jestem elektryk - ale nie samochodowy :) ), elektryczne szyby założyłem, centralny też :) takze z halogrnami nie bedzie problemu tylkp ytałem na wszelki wypadek czy można było by coś wykożystać ale własnie dowiedziałem się że nie :)
Aha jak już to pisze to zapytam :P ile pobierają takie halogeny przekaźnik na 10A starczy (oczywiście z zapasem?)?

marcus_87 - 3 Sty 2007, 19:13

hmm tego to nie wiem, ja wsadzilem bialy taki sam jak od swiatel. najwiecej w sumie jest pierdzielenia pod deska i w skrzynce bezpiecznikow, najlepiej sobie zalatw jakas stara skrzynke bo te wsowki metalowe sa raczej niezbedne zeby to w miare ladnie i trwale zainstalowac
szynszyl - 3 Sty 2007, 20:53

picio_18 napisał/a:
ile pobierają takie halogeny przekaźnik na 10A starczy (oczywiście z zapasem?)?

na jeden przekaźnik 2* 55W/12V= prawie 10A zakłądasz 15A i jest