|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Instalacja do halogenów
picio_18 - 3 Sty 2007, 08:29 Temat postu: Instalacja do halogenów Otóż to czy fiesta zwykla C z 1995 posiada przygotowaną instalacje elektryczną do halogenów? Niedawno kupiłem zderzki od futury i teraz musze podłączyć halogeny, i stąd moje pytanie?
jackrzec - 3 Sty 2007, 16:48
Raczej nie (choć zapewne są wyjątki) - moje obie nie mają :( Co prawda są tam jakieś wtyczki, ale sądząc po grubości kabli, to raczej nie od halogenów. Napewno nie ma przekaźnika, ani instalacji pod włącznik.
picio_18 - 3 Sty 2007, 16:59
no to szkoda żenie ma :( , bedzie trzeba dorobić samemu
marcus_87 - 3 Sty 2007, 18:57
przerabialem to pare dni temu i odpalilem halogeny za pierwszym razem wiec jak cos to wal na gg powiem Ci w co sie zaopatrzyc
picio_18 - 3 Sty 2007, 19:03
spoko jakoś dam rade (wkońcu jestem elektryk - ale nie samochodowy ), elektryczne szyby założyłem, centralny też takze z halogrnami nie bedzie problemu tylkp ytałem na wszelki wypadek czy można było by coś wykożystać ale własnie dowiedziałem się że nie
Aha jak już to pisze to zapytam ile pobierają takie halogeny przekaźnik na 10A starczy (oczywiście z zapasem?)?
marcus_87 - 3 Sty 2007, 19:13
hmm tego to nie wiem, ja wsadzilem bialy taki sam jak od swiatel. najwiecej w sumie jest pierdzielenia pod deska i w skrzynce bezpiecznikow, najlepiej sobie zalatw jakas stara skrzynke bo te wsowki metalowe sa raczej niezbedne zeby to w miare ladnie i trwale zainstalowac
szynszyl - 3 Sty 2007, 20:53
picio_18 napisał/a: | ile pobierają takie halogeny przekaźnik na 10A starczy (oczywiście z zapasem?)? |
na jeden przekaźnik 2* 55W/12V= prawie 10A zakłądasz 15A i jest
|
|