|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Wycieraczka tylna nie działa
jasiem - 22 Gru 2006, 13:40 Temat postu: [MK3] Wycieraczka tylna nie działa Witam,
Jakieś dwa dni temu wycieraczka z tyłu odmówiła posłuszeństwa. To znaczy miała humory już od dawna, ale wtedy wystarczyło przeczyścić styki i było OK. Teraz sprawa zrobiła się poważniejsza: nie chciała ruszyć a później (jak ją wyłączyłem) opadła na dół, na klapę. Okazuje się że silniczek działa a po włączeniu wycieraczka delikatnie rusza się w górę i w dół (minimalnie). Sama wycieraczka trzyma poziom tylko wtedy jak jest na szybie. Jeśli ją odchylę, to przekręca się na dół. Mieliście coś takiego? Z okazji wolnych dni w najbliższym czasie (żeby nie było: nie w święta, później ) chciałbym przy tym pogrzebać, więc wszelkie sugestie mile widziane.
daro - 22 Gru 2006, 18:24
zobacz czy masz dokrecona nakretke ktora trzyma wycieraczke
anjko - 25 Gru 2006, 00:35
daro napisał/a: | zobacz czy masz dokrecona nakretke ktora trzyma wycieraczke |
dokładnie podnies zaslepke od piora wycieraczki i dokreć nakretke na 13 jest i wszystko
jasiem - 26 Gru 2006, 20:27
No dokładnie tak było, skąd wiedzieliście? Grzebaliście przy mojej FoFi? ;-) Ale dzięki za podpowiedzie! W sumie sam do tego doszedłem (bo nie miałem dostępu do netu :d), szkoda że tak późno.
|
|