|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Gaśnięcie na zimnym i spalanie - 1.1
kubalublin - 20 Gru 2006, 15:41 Temat postu: [MK3] Gaśnięcie na zimnym i spalanie - 1.1 witam,
mam kolejny problem z moim sprzecikiem. Otoż jak jest zimny zaraz po odpaleniu i jadac puszcze gaz to go mocno szarpie, a czesto nawet gasnie... co prawda ustepuje to po przejechaniu moze nawet i 500 metrow (nigdy dokladnie nie mierzylem ;-) ) ale jest to dosc uciazliwe, no i swiadczy o tym, ze cos jest nie tak
Kolejny problem to spalanie... wyszlo mi 9,3 - jazda po miescie, takze tragedia
prosze o pomoc, bo mnie zaczyna denerwowac to auto.. ciagle sie cos wali
picio_18 - 21 Gru 2006, 10:31
sprawdz świece i kable WN
Brook - 21 Gru 2006, 12:44
też tak miałam i wyleczył moją FoFi elektromechanik 8)
reset kompa i przeczyszczenie czujników pomogło :lol:
Bart_Skrzyszow - 21 Gru 2006, 13:17
Czy dzieje Ci się to jak np wciśniesz gaz i szybko puścisz?
Jak puścisz pomalutku to za kilka sekund wskoczy na obroty? Tak jakbyś miał ssanie opuźnione?
Jeśli tak to u mnie to samo znów jest
kubalublin - 21 Gru 2006, 22:02
przewody i swiece sa nowe, dzieje sie to tylko przez pierwszy powiedzmy kilometr, a dzisiaj np. tego nie bylo... czy to ma cos wspolnego z tym wysokim spalaniem??
pawloplus - 21 Gru 2006, 23:00
kubalublin Ty masz gaźnik widze po mocy silnika. wszystko zalezy od tego ile stoi Twoja fiesta jaka jest etmperatura powietrza jakie lejesz plawio. A odpalasz na ssaniu? Bo jak nie to masz już problem rozwiązny. Bez ssania bedzie gasł. To wkońcu Gaźnik. I skoro Ty jesteś z Lublina to czemu niema Cie w naszej frakcji? CDzy jesteś a ja niewiem otym> Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Gru 21, 2006 22:06 ]
co do spalania to zdenia wysokie bo mi gazu tyle pije w korkach
jackrzec - 21 Gru 2006, 23:16
pawloplus napisał/a: | kubalublin Ty masz gaźnik widze po mocy silnika | To jeszcze popatrz na rocznik! W 96 roku już nie było gaźników... Źle wpisał w profilu i "dodał" trochę mocy . No chyba że to składak...
anjko - 21 Gru 2006, 23:41
A mi to wyglada na sąde jeśli to wtrysk oczywiście tam jest sonda z grzałką czteroprzewodowa może grzałka w niej padła i sonada pozniej podejmuje prace a nie zaraz po odpalenu no i jeszcze to spalanie to też za sądą przemawia trzeba by ją sprawdzić.
pawloplus - 22 Gru 2006, 17:54
jackrzec są różne przypadki. Ja tylko pisze co widze. Jak to monowtrysk to sie nie wypoiwadam bo nieznam sie natym typie zasilania
kubalublin - 22 Gru 2006, 21:20
to wtrysk i faktycznie dodalem sobie na poczatku przy rejestracji, bo tak myslalem ze jest, a pozniej sie okazalo ze niestety 50
a gdzie mozna by sprawdzic ta sonde?? pamietam jak kiedys ojciec mial w kadecie 150konnym walnieta sonde to siorbał benzyne strasznie.
we frakcji nie jestem, bo nie mam czasu :cry:
Bart_Skrzyszow - 22 Gru 2006, 21:22
Mój też tak pił - sonde sprawdzasz przy wyjściu kolektora - tam co się łączy z wydechem
Bierzesz miernik i wkłuwasz się w czarny i szry przewód, białe zostawiaszw spokoju.
Napięcie ma być miedzy 0,1 a 0,9 V Oczywiście trobisz to na podłączonej sondzie i przy włączonym silniku.
kubalublin - 23 Gru 2006, 21:04
hmm, sam to raczej tego nie zrobie :/
ile cos takiego moze kosztowac i ew. jak jest walnieta ta sonda to ile kosztuje nowa?
Bart_Skrzyszow - 23 Gru 2006, 21:20
eee no nie żartuj że tego nie zrobisz.
Pytanie nr 1 - masz jakiś miernik w domu?
Jak masz to na gg ładuj i napisze co i jak zrobić - nawet fotki dam ale we środe najwczęsniej - przecież w święta nikt w aucie grzebał nie będzie. Napewno sobie poradzisz.
kubalublin - 25 Gru 2006, 23:16
nie mam miernika :-/
Bart_Skrzyszow - 26 Gru 2006, 11:59
10zł w jakims elektronicznym lub na bazarze, a mechanik weźmie więcej, 2 sprawa miernik w życiu Ci sie jeszcze nie jeden raz przyda
|
|