|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Długo kręci zanim odpali - 1.1
dark57 - 23 Lis 2006, 17:53 Temat postu: [MK3] Długo kręci zanim odpali - 1.1 Witam
Jak zapalam zimny silnik to trzeba go kręcić kilka sekund, jak jest ciepły raz załapie szybciej a raz tak jak zimny silnik. Odkąd mam to auto (2L) zawsze tak było. Zastanawiam się czy w innych fiestach jest tak samo. Porównując do innych aut to tico ojca zawsze odpala błyskawicznie (jak zimny to max 1s) , uno kumpla też szybko (inne auta podobnie); u mnie trochę to przypomina zapalanie ciągnika. Patrzyłem kiedyś świece-iskra jest wraz z obrotem silnika ale jakaś zbyt czerwona i dużo( może mi się zdawało).
Nie zgłębiałem dokładnie tematu ale może w układzie paliwowym benzyna cofa się z przewodów?, czy tam jest jakiś zawór? bo chyba że tę rolę spełnia pompa albo wtryskiwacz.
Acha wymienione: świece, przewody zapł.; silnik po wymianie pierścieni, regeneracji głowicy, więc sprężanie ok.
Piter - 23 Lis 2006, 21:07
Te silniki tak mają. Było często pisane więc możesz znaleść. Różnica między fiestami jest tylko w zużyciu ogólnym silnika.
kubalublin - 24 Lis 2006, 22:08
no mi tez dosc dlugo odpala, w zasadzie to mi to lotto, obawiam sie tylko o zime.. ale trzeba byc dobrej mysli
|
|