|   | 
								Forum FiestaKlubPolska -
  | 
								  | 

Tuning stylistyczny - moja-MK3 diesel po lekkim tuningu 

rafkov-vr1 - 18 Lis 2006,  15:17 Temat postu: moja-MK3 diesel po lekkim tuningu No ja wam przedstawiam moją fieste:)Silnik 1.8Diesel.Tuning auta dopiero zaczynam więc nie ma rewelacji:)Narazie jest:sportowy tłumnik własnej konstrukcji    sportowy zderzak tył, dokładka zderzaka przód, progi wtapiane w karoserie.Wszystko w w jednym kolorku      

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9

Rozpoczęta polerka silnika   

7.

Tuning dopiero zaczynam :)więc wiecie   

aha na niektórych zdjęciach jeszcze ze starym tłumnikiem        pozdrawiam   
												 Noc - 18 Lis 2006,  15:27
  mi się nei podoba hak kołpaki

podobają mi się te dokłądki zderzaków przód i tył oraz progi, nawet do siebie wszystko pasuje. Jeszcze mógł byś szybki przyciemnić ;-)
												 rafkov-vr1 - 18 Lis 2006,  15:31
  kołpaki to tylko na zime    później planuje alumki albo stalowe mangelsy:)A co do szyb to własnie mam zamiar jechać przyciemnic    tył jest cały zderzak   
												 Bart_Skrzyszow - 18 Lis 2006,  15:36
  Autko OK, widać czysćiutkie. Haka niech sobie zostawi - czasem (a nawet często) się przydaje. Ładny lakierek, progi też ładnie zrobione. Szybko mógłbyś przyciemnić i jakieś buciki jej dać. 

A tak pozatym to te 2 anteny mają za zadanie jak w husari skrzydła - odstraszać przeciwnika      czy to tarcza antyradarowa        

Pozdrawiam
												 rafkov-vr1 - 18 Lis 2006,  15:44
  No wiadomo że buciki będa jak pisałem wyżej    ale na wiosne :)no a w sprawie anten to tak:

Antena z przodu to jest od radia a z tyłu to też od radia alb CB :)No w moim przypadku hak sie przydawał bardzo często
												 Kowal - 18 Lis 2006,  16:11
  Wydech mi sie podoba i kolorek     

Progi bleeeeeee ale to tylko moje zdanie  :-/
												 Piesek - 18 Lis 2006,  16:23
  Te progi to ze +30km dały    Tak wyprofilowane jak w ferrari    
												 LOY - 18 Lis 2006,  16:47
  te progi z płaską łatą skrytykowałem zupełnie niedawno w topiku Koziego. Więc i tu nie spotkają się z moją przychylnością . Ta łata kojazy się z  nieprofesjonalną próba dostosowania  długosci za krótkiego progu  do samochodu. Zerknij na mój  prosty VT  w topiku Kozi-ego gdzie zobaczysz jak te progi zyskują po zdjęciu  płaskiech łat.Kołpaki i dobry tuning to  sprzecznosc ! lepsze stalowe  ładnie wylakierowane felgi  niz plastikowe badziewie na kołach któro udaje ...no właśnie co udają kołpaki ?      Świetny kolor i doskonale dobrana koncówka...te wiatro-łapy na ramkach  okna z przodu to dla mnie tuning dziadków i taksówkarzy  z lat 80-tych. dobrze ze nie zapominasz o tym czego nie widac ..pracuj nad estetyką silnika i komory i pokaż nam fotki wnetrza.
												 rafkov-vr1 - 18 Lis 2006,  19:38
  We wnętrzu jeszcze nic nie zrobiłem    ale przypominam jeszcze....zima i jej wieczory są długie więc chce sporo popracowac    tarcze zegarów...podświetlenie na nogi...gałka zmiany biegów...pomalować elementy :)to jest mój plan na zime    progi jak progi mi sie podobają:)felg nie chce mi sie malować więc założyłem kołpaki nie twierdze ze jest to tuning auta zakładając je.silnik męczące strasznie ale opłaca sie naprawdę.zdjęcia i tak są troszke szarawe bo robione telefonem :)postaram sie załatwić aparat i zrobie lepsze    może jutro    dzięki wam za szczere opinie bo o to mi chodziło    oki
												 QBOSS - 18 Lis 2006,  23:30
  Hym mam pytanko czym ty polerowałeś pokrywe zaworó że ci to tak ładnie wyszło ??
												 LOY - 18 Lis 2006,  23:40

| QBOSS napisał/a: | 	 		  | Hym mam pytanko czym ty polerowałeś pokrywe zaworó że ci to tak ładnie wyszło ?? | 	   patrz tematy o polerowaniu felg alu
												 rafkov-vr1 - 19 Lis 2006,  12:51
  QBOSS, pierwsze papierem 1500 a pozniej 2000 bez jakiś tam past polerskich    sam papier    zrobie zdjęcia aparatem to zobaczysz dokładniej jak to wygląda   
												 Fordon - 19 Lis 2006,  19:56
  przod auta widze ze juz odpowiednio przygotowany do przyjecia silnika TD...    kolpaki prawda uroku nie dodaja... a uklad wydechowy wrazie czego wiedz ze bedziesz potrzebowal 2,5" na calosci...    tyl widze zderzak z XR2i.. ciekawie sie zaczyna, natomiast progi kwestia gustu ja mam z RS2000 progi ktore czekaja i czekaja...   

Pozdrawiam
												 rafkov-vr1 - 19 Lis 2006,  20:44
  no ja te progi to kiedyś kupiłem bo wiadomo jak wygląda fiesta bez progów       i tak już zostały    w planach jest:

-okrągłe halogeny w dokładce

-dyfuzory zderzaka przedniego

-przyciemnienie tylnych szyb(później może ich wymiana na szyby uchylane    )

-sportowy filtr powietrza

-pomalowanie elementów wnętrza(a wogóle mam pytanie czym wy je malujecie??jakiś specjalnym sprayem lub farbą??)

-podświetlenie na nogi

-tuning wnętrza

zima dłuuuugggaaa         
												 Piter - 19 Lis 2006,  21:37
  Mówcie co chcecie ale trzeba przyznać że ciekawy projekt i chłopak ma spory zapał do pracy.

I takich ludzi chcemy w klubie.

Pozdro.... i powodzenia    
												 Fordon - 20 Lis 2006,  12:42

| Cytat: | 	 		  | sportowy filtr powietrza  | 	  

nic ci nie da w 1.8D... lepiej takie elementy dobierac pod TD... bo wolnossak potrzebuje inny storzek a turbo inny...
												 jaco11 - 20 Lis 2006,  16:03

| FKP Piter napisał/a: | 	 		  | Mówcie co chcecie ale trzeba przyznać że ciekawy projekt i chłopak ma spory zapał do pracy. | 	  Dokładnie podoba mi się również a zima faktycznie długa.

Pozdrawiam i powodzenia życze
												 KacpeRS - 20 Lis 2006,  17:27
  zegnij przedni hak cholowniczy bo ci dokładka się pokrzywiła
												 rafkov-vr1 - 20 Lis 2006,  18:48

| KacpeRS napisał/a: | 	 		  | zegnij przedni hak cholowniczy bo ci dokładka się pokrzywiła | 	  wiem wiem i musze to jak najszybciej zrobic   
												 jaco11 - 21 Lis 2006,  20:39

| Noc napisał/a: | 	 		  | dokłądki zderzaków przód i tył  | 	   tył to chyba pełny zderzak    
												 rafkov-vr1 - 21 Lis 2006,  20:50

| jaco11 napisał/a: | 	 		  | tył to chyba pełny zderzak   | 	  dokładnie jaco11, ma racje to jest pełny zderzak   

| 

|