| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Car Audio i CB - TUBA

Kolin - 1 Lis 2006,  13:07
 Temat postu: TUBA
 Witam

wiecie moze jak podlonczyc tube ? w sensie takim ze mam w samochodzie 6 glosników i wszytko gra na 2 zwrotnicach i jak do tego podpiac tube? macie moze jakies pomysly bo nie chce moja nie wiedza spalic sprzetu :lol:
 molu - 1 Lis 2006,  13:22

Zakladajac ze tuba jest pasywna najlepiej podlaczyc ja przez wzmak
     Kolin - 1 Lis 2006,  14:14

czyli tylko tube przez wzmachol puscic a reszte tak jak jest zostawic?
 molu - 1 Lis 2006,  14:26

Zalezy ilo kanałowy piecyk
   scenic_17 - 1 Lis 2006,  14:34

jezeli chcesz tube podlaczyc to tylko przez monobloka bo na wielokanalowym nie bedzie efektu
 najlepiej 4kanalowy wzmak na glosniki
 i jeden monoblok na tube

ja mam u siebie 2kanalowy, monoblock i smiga elegancko

molu - 1 Lis 2006,  14:46

| scenic_17 napisał/a: |  	  | jezeli chcesz tube podlaczyc to tylko przez monobloka bo na wielokanalowym nie bedzie efektu najlepiej 4kanalowy wzmak na glosniki i jeden monoblok na tube 
 | 

smiem sie nie zgodzic z ta smiałą teorią  ;-)
 wszystko zalezy od oczekiwan i $  8)

pozdro
 scenic_17 - 1 Lis 2006,  14:48

jezeli ma to byc pierdzacy basik to prosze bardzo.. :-/  a jezeli zrobic cos raz a porzadnie to wlasnie w ten sposob
   molu - 1 Lis 2006,  16:45

ehh
   Rozwiazanie 2 piece czy monoblok na suba jest bardzo ok - ale nie upieraj sie ze bez monobloka bas jest pierdzacy bo jest to bzdurą
 (no chyba ze sprzet jest bardzo lipny)  8)

A tak wogole te kabelki od rozdzielacza u ciebie cosik mizerniutkie sa

pozdr
 kratek - 5 Lis 2006,  18:57

Mozna isc w kilka kierunków napedzania suba...wszystko zalezy od $$$ i od tego jaki to glosnik - mozna kupic glosnik dwu cewkowy i podlaczyc pod niego wzmaka 4 ro kanalowego w mostku - w ten sposob mamy 2 mocne kanały

dwa...zrobic cos jak u mnie tzn - glosnik jednocewkowy i wzmak dwu kanalowy podlaczony w mostku...czy jest to pierdzący bas - raczej nie sadze - tak jak molu napisal - zalezy od sprzetu jak jakis lipny to sorry...... :mad: moj sub to Pioneer TSW 306C 1000/400W pracuje na ok 200Wrms i jest Si

a trzecia mozliwosc - glosnik jednocewkowy i monoblok...to chyba juz znane

Kolin jak bedzie okazja oblukaj sobie u mnie jak to wyglada - moze bede na jakims spocie to wtedy mozemy pogadac a jak cos to odezwij sie na gg   
 pozdro
 Kolin - 5 Lis 2006,  21:05

kratek,  widzialem twoj samochod na spocie pod king krossem  i slyszalem jak Łupie bardzo ladnie
 scenic_17 - 5 Lis 2006,  23:06

| molu napisał/a: |  	  | A tak wogole te kabelki od rozdzielacza u ciebie cosik mizerniutkie sa   | 
 bo nie bylo juz rozdzielaczy o grubszym przekroju kalba w szczecinie 8) skoro tak krytykujesz moj sprzet to moze pochwal sie swoim ;]

FLI Trap 12 twin
 Driver  FLI Frequency 12
 RMS Power   2 x 300 watts
 Peak Power  2000 watts
 molu - 5 Lis 2006,  23:18

| scenic_17 napisał/a: |  	  | krytykujesz moj sprzet to moze pochwal sie swoim ;] 

| 

a gdzie widzisz krytyke ?  ;-)  8) 
 pozdro

|  |