| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika - [MK3] Tarcze i klocki - 1.1

Rangers76 - 20 Wrz 2006,  11:48
 Temat postu: [MK3] Tarcze i klocki - 1.1
 Cześć
 Poradźcie mi jakie klocki i tarcze hamulcowe są OK do mojej  MK 3
 Pozdro 4 All
 diodalodz - 20 Wrz 2006,  19:19

Tarcze brembo i klocki ferrodo  . Albo każde inne . 1,1 nie ma polotu wiec hamulce sobie daja rade o ile jest sprawny tył .
 Piter - 20 Wrz 2006,  19:39

Podczepie się do pytania o hamulce:
 Halulec ręczny blokuje mi tylme koła a nożny jest słaby : cylinderki? zapowietrzony? Bo szczęki są raczej OK w tym przypadku?
 diodalodz - 20 Wrz 2006,  22:25

jeśli tłoczki nie staneły w cylinderkach (sprawdza sie przy rozbieraniu bembnów to tak ma być   . Jeśli tył by sie blokował przy hamowaniu lądował byś za każdym razem w rowie przy hamowaniu na zakręcie . Po to własnie sa korektory siły hamowania z tyłu . Zdejmij to w polonezie po świeżo rozbieranych zaciskach z tyłu i zrób ostre hamowanie w zakręcie to sie dowiesz o czym mowie . A hamulce sprawdza sie na rolkach na stacji diagnostycznej wtedy znasz prawde i tylko prawde niestety to sie tyczy tylko tyłu . Przód można sprawdzić w warunkach domowych najlepiej zima .
 Piter - 21 Wrz 2006,  20:49

| diodalodz napisał/a: |  	  | A hamulce sprawdza sie na rolkach na stacji diagnostycznej wtedy znasz prawde i tylko prawde | 
 Właśnie ją poznałem. Dlatego pytam.
 pawel_kaz - 21 Wrz 2006,  22:29
 Temat postu: Re: Wymiana

| Rangers76 napisał/a: |  	  | Cześć Poradźcie mi jakie klocki i tarcze hamulcowe są OK do mojej  MK 3
 Pozdro 4 All
 | 

a pogadaj z Mariuszem z www.zmax.pl
 tomeka - 26 Wrz 2006,  19:46

| szynszyl napisał/a: |  	  | za 45 tarcze brembo ci pasuja? klocki ferodo 42

jak pisał dioda
 | 

to szkoda że nie znałem tych cen wcześniej (bo wymieniałem) ... bardzo tanio.
 Balceer - 26 Wrz 2006,  19:58

ooo!!
 45 za tarcze?? too bardzo tanio gdzie moge dostac te tarcze podajcie adres sklepu bo musze koniecdznie wymienic w moje fifi
 szynszyl - 26 Wrz 2006,  20:07

co za ludzie.. a widziałeś mój opis
 pawel_kaz - 26 Wrz 2006,  21:44

| szynszyl napisał/a: |  	  | za 45 tarcze brembo ci pasuja? klocki ferodo 42
 | 

a mozesz podac nr katalogowe inter cars, ktore to?
 szynszyl - 26 Wrz 2006,  21:57

za 45 tarcze brembo  08.5164.14
 klocki ferodo 42 tar206

a numerów sam szukaj... podajesz nr a ja cene - nie na odwrót jak teraz i smiecimy w mechnice
 pawel_kaz - 26 Wrz 2006,  22:09

| szynszyl napisał/a: |  	  | a numerów sam szukaj... | 

chodzilo mi tylko o rozeznanie i porownanie cen z tymi, ktore widze na stronach inter cars...
 dziekuje.

|  |