|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Problem z biegami na odpalonym silniku
Ligers - 5 Wrz 2006, 22:45 Temat postu: [MK3] Problem z biegami na odpalonym silniku mam problem ze sprzęgłem. a mianowicie jeśli silnik jest wyłącznowy biegi wchodzą leciutko. ale jak odpale moją fiestkę to mam kłopoty ze sprzęgłem. po prostu raz biegi wchodzą płynnie a raz muszę się męczyć kilka razy. jak uda mi się wrzucić "1" i wcisnę potem sprzęgło do podłogi. wyraźnie czuć drgania tak jakby nie rozłączyło napędu. Proszę o pomoc bo o mechanice nie mam pojęcia a fiestke chce mieć zrobioną na zlot 17.09
Dzięki wszystkim za pomoc.
TicTac - 5 Wrz 2006, 22:50
Sprawdz na poczatek cięgna i poduszke skrzyni biegow...jak nie to to moze sprzeglo Ci sie konczy, ale mozesz przedluzyc jego zywot podkrecajac w odpowiednim kierunku linke sprzegla...
squadak - 6 Wrz 2006, 14:30
ja stawiam jednak na koniec docisku sprzegla - kupilem swoja fieste z identycznymi objawami
ps. TicTac - linka sprzegla w fiescie nie jest regulowana - jest tam samoregulator wiec podciagniecie nie wchodzi w gre
doogi - 6 Wrz 2006, 14:53
w xrkach jest samoregulator.
jak podciągniesz to bedzie chodziło "na 2 razy"
u mnie jest teraz tak ze jak sie silnik nagrzeje to nie ślizga tak jak zimny...
w twoim przypadku jak dla mnie to koniec sprzęgła...
Ligers - 6 Wrz 2006, 18:11
A jeśli mogę spytać to jaki jest koszt nowego sprzęgła do xrki ??
szynszyl - 6 Wrz 2006, 18:20
zapytaj na pw
Piter - 6 Wrz 2006, 22:35
Docisk pwenie padł. Takie słoneczko się połamało. Może obejdzie się wymiany tarczy. Jak się sprzęgło nie ślizgało i brało normalnie i nagle nie zasprzęgla to raczej docisk. Tak czy siak skrzynia w dół.
Ligers - 2 Lis 2006, 23:36
Problem rozwiazany. Należało wymienić całe sprzęgło. Po prostu jak sie to mówi sprzęgło się skończyło Dziękuje za pomoc tym którzy trafili i nie trafili w sedno
tobik - 9 Lis 2006, 22:23
jaki byl koszt tej wymiany i ile dales za sprzeglo bo mam chyba to samo :-(
|
|