Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Zgniły Dach mojej fofi

Sobot - 8 Sie 2006, 21:21
Temat postu: Zgniły Dach mojej fofi
Witam!
Dziś z powodu intensywnych opadów deszczu zauwazyłem spore przecieki w okolicy tylnej klapy. Pod koniec dnia wyglądało to trgicznie (pół podsufitki morke, a w samochodzie śmierdziało jak na mokradłach :-( )
Mój dach z zewnątrz wygląda tak:

Po zdjęciu podsufitka okazało się, że pod spodem sytuacja jest jeszcze gorsza :cry:

Po prostu usiadłem i prawie zacząłem płakać banghead.
Pytanie moje jest nasjępujące co można z tym zrobić. Jak na moje oko to na dachu kładziona była szpachla i po zimie syf wyszedł. Jak temu zaradzić: zmieniać cały dach czy spawać?? nie wiem poradzcie.

Pozdro

Laskosz - 8 Sie 2006, 21:59

ja bym wymienił dach :| niestety robota majstrów wychodzi zawsze
Arkadius - 8 Sie 2006, 23:02

współczucie... teraz to sam boje się zdjąć podsufitkę u siebie...

Ja radze to co poprzednik wymienić dach ten juz raczej się zbytnio nienadaje

marcel20 - 8 Sie 2006, 23:11

Ciecie-> spawananie-> szpachlowanie-> malowanie...
LOY - 8 Sie 2006, 23:14

no to masz zadżebisty problem ...bo jesli na zdjęciach wszystko wygląda lepiej niz wrzeczywistości to ......to ostatnie zdjecie wygląda jakby ktos paskudnie wyklepał dach młotkiem -ciekawe co sie działo z autem.... podjedź do fachowcy i poproś zeby zbadał czy miałes dachowanie czy "tylko' powazne wgniecenie dachu . Jeżeli ktos tak kiepsko zrobił dach to strach myslec jaki ekwiatki jeszcze znajdziesz. co się stało -rdza kwitnie pod szpachlówką szpachla puchnie -peka ,odkrywają sie dziury. Rada;tanio to zaszpachlowac ,pomalowac i uciekać z tego auta- ale to mocno niehumanitarne . Drogo : wycinanie dachu ..i tu trzeba dobrze obejżeć karoserię i zastanowić się czy warto bo za 1000plnów masz kompletne auto ze zdrową buda ......
silvercar - 8 Sie 2006, 23:38

Swoją drogą dziwny objaw. To chyba jakiś topielec albo po gradobiciu... I tak czeka cię malowanie więc może lepiej zrobić na gotowo... tak jak koledzy piszą raczej wymianka :|
odyniec - 12 Sie 2006, 13:40

staryyyyyyyy wyrazy wspolczucia.... przylaczam sie z Toba w pracy, poniewaz dzis jest drugi dzien jak walcze z ruda.