|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Jak wyciągnąć...
Arkadius - 22 Lip 2006, 09:58 Temat postu: Jak wyciągnąć... Witam. Zmieniam sobie podświetlenie we Fieścinie i się głowie jak wyjąć te przyciski na konsoli środkowej od ogrzewania szyby i przeciwmgielnego. Ktoś mi poda jakąś instrukcje?
Kamil - 22 Lip 2006, 10:19
Odejmujesz pokrętło od włączania wentylatora,wystarczy pociągnąć.Potem podważasz srubokretem tą cześć co jest podświetlona na czerwono i niebiesko od podgrzewania tylko uważaj bo z tyłu jest żarówka i oprawka nie ma zbyt długiego kabelka.Musisz odkręcić trzy srubki.Jedna jest we wnęce na popielniczke a pozostałe dwie koło wnęki.Jak wykręcisz je to cały ten plastik bedzie trzymał sie jeszcze na dwóch blaszkach które znajduja sie w górnych rogach.Delikatnie wyciągasz cały ten plastik i masz dojście do przycisków.żeby je wyjąć musisz je pociągnąć od środka.Myśle że dasz sobie rade.
Arkadius - 22 Lip 2006, 10:58
poradziłem sobie dziex. zaraz się biore za wlutowywanie diód zamiast żarówek
Kamil - 22 Lip 2006, 11:16
dobrej zabawy
Arkadius - 22 Lip 2006, 12:29
zabawa skończona troche tam mało miejsca na wysokość zeby było wcisnąć diode 5mm z rezystorem ale się udało i nawet dobrze świeci
jeszcze raz dzięki
pszem - 18 Mar 2007, 03:46
Witam, nie chce zakladac nowego tematu wiec podpinam sie pod ten. Prosze o wskazowki jak zdemontowac konsolke srodkowa w fiescie mk IV musze wymienic zarowki od podswietlania pokretel nawiewu oraz zamocowac porzadnie radio bo poprzedni wlasciciel wykonal fuszerke i radio wraz z ramka dosc brzydko wystaje ponad cala konsole. Jesli ktos jest w stanie powiedziec mi gdzie jeszcze sa jakies srubki poza tymi w okolicach popielniczki to bede wdzieczny
----edit----
nie otrzymalem odpowiedzi, ale dla ludzi ktorzy maja podobne trudnosci z dostepem do podswietlania infrmuje iz po wyciagnieciu radia w gornej czesci konsoki sa dwie srubki wystarczy je wykrecic i wyciagnac srodek
szynszyl - 20 Mar 2007, 06:56
pszem, no sorry stary... ale nie zawsze otrzymamy to co chcemy
a widis z drugiej strony musiałeś troche szare komórki pogimnastykować i jest :ok
pszem - 20 Mar 2007, 22:44
szynszyl napisał/a: | pszem, no sorry stary... ale nie zawsze otrzymamy to co chcemy
a widis z drugiej strony musiałeś troche szare komórki pogimnastykować i jest :ok |
no fakt musialem sie wysilic, jednak postawienie posta w watku to nie bylo lenistwo lecz strach przed okaleczeniem auta :>
w momencie kiedy sie kaput
liczylem na pomoc , jednak dalem rade sam i jestem z siebie dumny :]
|
|