|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - POMOCY!!!! "Wskazówka cofa się..." czyli mój wkaźn
kielass - 25 Cze 2006, 10:54 Temat postu: POMOCY!!!! "Wskazówka cofa się..." czyli mój wkaźn Siemanko mam niemały prolem z moim wskaźnikiem paliwa! Ostatnio coś w nim się przestawiło i tak po zatankowaniu moja wskaźówka paliwa zamiast ładnie rosnąć denerwując mnie spada i to grubo poniżej rezerwy(po zatankowaniu 12l ) stan ten oczywiście się utrzymuje nawet po przejechaniu kilkunastu km. Nie dość że głupio to wygląda to sprawia mi klopot bo tak naprawdę nawet mniej więcej nie mam zobrazowane ile mi tego paliwa zostało.
POMOŻECIE?! [/b]
Mafios - 25 Cze 2006, 11:46
wymien plywak w baku
picio_18 - 25 Cze 2006, 15:00
Mafios napisał/a: | wymien plywak w baku |
albo poprostu wyciągnij go i sprawdź czy wszystko w nim dział jak powinno, moze sie tylko zacioł!!
kielass - 25 Cze 2006, 19:12
Drodzy FiestaFani a macie może opis jak go wyciągnąć (najlepiej foto) i co robić żeby go odblokować lub sprawdzić czy on działa ...
szynszyl - 25 Cze 2006, 20:14
podnieś tylną kanape, młotek przecinak. walnij gdzie trzeba (a zobaczysz gdzie jak podniesiesz kanape). pompa w góre i oględziny.
amen..
diodalodz - 25 Cze 2006, 21:25
a potem omomierz do łapy podłączyć sie pod mase i przewód sterujący i góra dół pływakiem i sprawdzasz czy nie ma jakiś anomalii w zmianach oporu (zazwyczaj w tych miejscach sa trzaśnięte ścieżki z grafitu )
czesiek - 29 Cze 2006, 21:04
picio_18, hej
szynszyl, hej
[ Dodano: Czw Cze 29, 2006 20:05 ]
szynszyl, mam pytank jak sie ściaga ta pokrywe pompki paliwa?
szynszyl - 29 Cze 2006, 21:28
czesiek napisał/a: | am pytank jak sie ściaga ta pokrywe pompki paliwa? | na siłe.. a jak?
|
|