|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - [MK3] Maglownica z MK4 / MK5 do MK3
Mafios - 29 Maj 2006, 13:21 Temat postu: [MK3] Maglownica z MK4 / MK5 do MK3 Czy orientuje sie ktos czy z mk4 i mk5 magiel bedzie pasowac do mk3 ?
counterpart - 29 Maj 2006, 14:24
Będzie pasowała jeśli autka mają te same silniki.
Pozdrawiam
Sebastian - 18 Lip 2007, 19:44 Temat postu: montaż maglownicy Oddałem samochodzik do naprawy (regeneracja i wymiana magla), kiedy przyszedłem do warsztatu panowie juz konczyli, jednak kiedy dolali płynu do zbiornika od pompy do wspomagania i poprosili zebym odpalil silnik i pokrecil kierownica, to stala sie rzecz zaskakujaco dziwna, bowiem kierownica zwariowala i krecila sie sama w obie strony... Pisze bo sami mechanicy nie wiedzieli co sie dzieje.
Moje pytanie brzmi: Co bylo zrobione źle???
jackrzec - 19 Lip 2007, 08:25
Patryk, niestety magiel nie pasuje. Całkiem niedawno zadałem to samo pytanie i po obejrzeniu zdjęć które mi chłopaki podesłali, okazało się że lipa. Owszem, na upartego wszystko można dopasować, ale nie bardzo się opłaca. Maglownica od mk4 jest trochę dłuższa i jest mocowana do sanek, a nie do przegrody jak w mk3. Za dużo rzeźby żeby to przerobić. Nie rozumiem odpowiedzi counterpart, bo co ma pojemność silnika do maglownicy? W mk3 obojętne czy 1,3 czy 1,8, a maglownice były te same. Druga sprawa, to taka że od Forda KA z początku produkcji maglownica jest taka jak w mk3.
szynszyl - 19 Lip 2007, 08:40
jackrzec, aleś wygrzebał stary temat.. he he
jackrzec - 19 Lip 2007, 14:10
szynszyl napisał/a: | jackrzec, aleś wygrzebał stary temat.. he he | Faktycznie! To nie ja! To ten gościu przedemną, nie popatrzyłem na date pierwszego postu, a pokazało mi w nieprzeczytanych, bo Sebastian coś tam pisał.
|
|