Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Opadnięte drzwi

Maru38 - 18 Maj 2006, 00:51
Temat postu: [MK3] Opadnięte drzwi
jak w temacie. dość spore luzy na dolnym zawiasie w drzwiach od strony kierowcy. nieco opadnięte drzwi zamykają sie dość głośno ze "stukiem". blacha wokół zawiasów jest ok, a na samym zawiasie jak podnoszę za krawędź drzwi to "widać" luz.. Można coś z tym jeszcze zrobić ??oprócz wymiany na nowe??? ma sens wspawanie nowego zawiasu? macie jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
BIGL - 18 Maj 2006, 06:33

Może trzeba podgrzać i podgiąć zawias, niestety Ford w tym modelu nie przewidział żadnej innej regulacji.W mojej Fieście też drzwi opadły i to tak że przy otwieraniu delikatnie szorowały o przedni błotnik.
daro - 18 Maj 2006, 19:16

opadniete drzwi to wina wytartych otworkow i tulejki na ktorej pracuja dzwi .Jedyna rada to wybic stare tulejki rozwiercic otwory zawiasow i otwór drzwi wiekszym wiertłem i wbic pasowna do tego rozmiaru tulejke powinno pomoc
Maru38 - 18 Maj 2006, 21:41

daro napisał/a:
opadniete drzwi to wina wytartych otworkow i tulejki na ktorej pracuja dzwi .Jedyna rada to wybic stare tulejki rozwiercic otwory zawiasow i otwór drzwi wiekszym wiertłem i wbic pasowna do tego rozmiaru tulejke powinno pomoc

dzieki za podpowiedź, właśnie tego mi brakowało..dobry pomysł. Mam tylko nadzieje że po rozwierceniu zawias wytrzyma cięzar drzwi.. pamietasz może rozmiar tulejki w oryginale?