Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Lakier ala zwykły plastik

Ługol - 27 Mar 2006, 18:57
Temat postu: Lakier ala zwykły plastik
Witam, mam zamiar kupić zderzaki od Futury z laminatu i wymyśleiłem że pomaluje je tak żeby wyglądały jak zwykły czarny plastik. Kiedyś w matizie lakiernik odtwarzał po dzwonku czarny pasek na zderzaku właśnie na czarny chropowaty plastik. Mam pytanie są jakieś specjalne spreye do tego aby uzyskać efekt troche chropowatego czarnego plastiku ???
KacpeRS - 27 Mar 2006, 20:16

farba czarny mat Lowicyn daje fakturke podobną do plasiku
Ługol - 27 Mar 2006, 20:20

Kasperaz21 napisał/a:
farba czarny mat Lowicyn daje fakturke podobną do plasiku

a jest to dostępne w sprayu, miałeś z tym do czynienia ???

KacpeRS - 28 Mar 2006, 14:45

miałem z tym do czynienia raczej nie jest dostępne w spraju malowałem pistoletem
Maciej MK4 - 28 Mar 2006, 21:14

Ogólnie są spraye typu czarny mat, kiedyś takiego używałem, ale nie malował bym sprayem zderzaków, to jest dobre na krótka metę, lepiej pomalować z pistoleta porządnym lakierem .
Danio - 29 Mar 2006, 22:00

po pierwsze nie kupuj zderzaków futury z laminatu....każdy kto je kupował CI odradzi (z racji jakości wykonania) a po drugie to zastanów sie czy do Twojego (wg mnie bardzo ładnego kolorku) będzie pasowało takie coś...co innego orginał zderzaki plus nakładki z matu...ale futurka może sie nie udać wizualnie :/
Leon_SSJ - 30 Mar 2006, 08:35

ja mam dokladke rs pomalowana w wlasnie czarny mat, wg mnie fajnie to wyglada bo ma praktycznie taki sam kolor jak zderzak... kupilem jakis specjalny lakier w sprayu samochodowy do poprawek lakierniczych i do malowania felg ciekawe jak dlugo sie bedzie trzymal...
borys71 - 30 Mar 2006, 10:47

Danio napisał/a:
po pierwsze nie kupuj zderzaków futury z laminatu....każdy kto je kupował CI odradzi (z racji jakości wykonania) a po drugie to zastanów sie czy do Twojego (wg mnie bardzo ładnego kolorku) będzie pasowało takie coś...co innego orginał zderzaki plus nakładki z matu...ale futurka może sie nie udać wizualnie :/

co do zderzakow z laminatu sie zgadzam... sam takie posiadam i wlasnie kupilem oryginalne zderzaki od futurki bo tamto to jedno wielkie g... po 1 nie pasuja... po drugie sa naprawde mizernie wykonane... szkoda twoich pieniedzy... !!! pozdrawiam

3eci - 15 Maj 2006, 22:54

Wiadomo, to co oryginał to żaden laminat nie zastąpi. :mad:
Crash_1 - 15 Maj 2006, 23:30

sa tzw lakiery strukturalne uzywane np w car audio do odtwarzania struktyry przerabianych elementow wnetrza, powinno byc cos takiego do zderzakow ale nei mam pewnosci czy jest i gdzie to dostac :yyy: