Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Pasy bezp. się nie zwijają!!!!!!

bobo - 27 Mar 2006, 17:02
Temat postu: Pasy bezp. się nie zwijają!!!!!!
Witam !!! Mam pytanie !! - jeżeli pasy bezpieczeństwa się słabo zwijają lub wcale to znak że już są do kitu czy jest sposób aby naprawić ten mechanizm zwijający?. Znalazłem jeden post o pasach tzn. że pasują od Poldka (jakby trzeba było wymienić ) . Czy ktoś wie ile kosztują pasy do Fiesty, a ile do Poldka? Pozdrawiam !!!
jaco11 - 27 Mar 2006, 17:20

tutaj masz pasy do poloneza http://www.allegro.pl/ite..._komplecik.html fiesty pasy bedą w podobnej cenie a zabawa z pasami juz raz to przerabiałem :hahaha:

pozdr... i nie krzycz ???

bobo - 27 Mar 2006, 17:41

dzieki !!!! jaco 11 - dość tanie te pasy od poldka na allegro. Pozdro

Ps. Czyżby tak dużo roboty było przy ich wymianie ????

Maciej MK4 - 28 Mar 2006, 21:18

Jeśli Ci się chce to możesz spróbować naciągnąć trochę sprężynę od zwijaka pasów, na pewno trochę pomoże, chyba, ze jest zerwana. Kiedyś to robiłem i pas lepiej się zwijal.
xr2fun - 28 Mar 2006, 21:27

Kup szelkowe tam nie ma zwijacza. Pasów się nie naprawia!
doogi - 28 Mar 2006, 21:42

ale szelek nie masz gdzie przyczepić.
a 3 ptk nie podpina sie do standardowych zaczepow bo jest to neibezpieczne.
tak wiec jak szelki to brak tylniej kanapy :)

a pozatym w szelkach są napinacze :D

Albański Góral - 2 Kwi 2006, 18:50

yo
ja kiedys miałem pomysł zeby przełozyć z tyłu
może kiedys sie za to wezmę.

nocai - 3 Kwi 2006, 10:43

text o pasach od poldka był mój, ale te na podanej aukcji są inne niż posiada moja fiesta (może nosze roczniki tak mają). Ja posiadam zaczep w kształcie jakby "choinki" i praktycznie nic nie musiałem przerabiać.
Marian010 - 4 Kwi 2006, 11:28

to jest normalne u mnie jest to samo podnies je na regulatoze i beda sie lepiej zwijac. :D
bobo - 4 Kwi 2006, 11:46

Marian010 o jakim regulatoże mówisz???hej gdzie on jest i jak podciągnąć
marcus_87 - 4 Kwi 2006, 23:56

chyba chodzi o ten na slupku, nie wszystkie fiesty to mialy ale u ciebie pewnie juz jest
dday - 5 Kwi 2006, 01:17

Albański Góral napisał/a:
yo
ja kiedys miałem pomysł zeby przełozyć z tyłu
może kiedys sie za to wezmę.

zdaje mi się ze juz ktoś tego próbował i mu nie wyszło :ra: o ile dobrze pamiętam to za krótkie się okazały :fox:

dhaaaro - 6 Kwi 2009, 09:57

a jak napiąć tą sprężyne? mam ten sam problem i juz mnie to wkurza bo wysiadam wybujany z mojej fury i zwijam ręcznie pasy:P dramat:'P