| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika - Pasy bezp. się nie zwijają!!!!!!

bobo - 27 Mar 2006,  16:02
 Temat postu: Pasy bezp. się nie zwijają!!!!!!
 Witam !!! Mam pytanie !! - jeżeli pasy bezpieczeństwa się słabo zwijają lub wcale to znak że już są do kitu czy jest sposób aby naprawić ten mechanizm zwijający?. Znalazłem jeden post o pasach tzn. że pasują od Poldka (jakby trzeba było wymienić ) .  Czy ktoś wie ile kosztują pasy do Fiesty, a ile do Poldka? Pozdrawiam !!!
 jaco11 - 27 Mar 2006,  16:20

tutaj masz pasy do poloneza http://www.allegro.pl/ite..._komplecik.html fiesty pasy bedą w podobnej cenie a zabawa z pasami juz raz to przerabiałem

pozdr... i nie krzycz ???
 bobo - 27 Mar 2006,  16:41

dzieki !!!!  jaco 11  - dość tanie te pasy od poldka na allegro. Pozdro

Ps. Czyżby tak dużo roboty było przy ich wymianie ????
 Maciej MK4 - 28 Mar 2006,  20:18

Jeśli Ci się chce to możesz spróbować naciągnąć trochę sprężynę od zwijaka pasów, na pewno trochę pomoże, chyba, ze jest zerwana. Kiedyś to robiłem i pas lepiej się zwijal.
 xr2fun - 28 Mar 2006,  20:27

Kup szelkowe tam nie ma zwijacza. Pasów się nie naprawia!
 doogi - 28 Mar 2006,  20:42

ale szelek nie masz gdzie przyczepić.
 a 3 ptk nie podpina sie do  standardowych zaczepow bo jest to neibezpieczne.
 tak wiec jak szelki to brak tylniej kanapy

a pozatym w szelkach są napinacze
   Albański Góral - 2 Kwi 2006,  17:50

yo
 ja kiedys miałem pomysł zeby przełozyć z tyłu
 może kiedys sie za to wezmę.
 nocai - 3 Kwi 2006,  09:43

text o pasach od poldka był mój, ale te na podanej aukcji są inne niż posiada moja fiesta (może nosze roczniki tak mają). Ja posiadam zaczep w kształcie  jakby "choinki" i praktycznie nic nie musiałem przerabiać.
 Marian010 - 4 Kwi 2006,  10:28

to jest normalne u mnie jest to  samo podnies je na regulatoze i  beda sie lepiej zwijac.
   bobo - 4 Kwi 2006,  10:46

Marian010 o jakim regulatoże mówisz???hej gdzie on jest i jak podciągnąć
 marcus_87 - 4 Kwi 2006,  22:56

chyba chodzi o ten na slupku, nie wszystkie fiesty to mialy ale u ciebie pewnie juz jest
 dday - 5 Kwi 2006,  00:17

| Albański Góral napisał/a: |  	  | yo ja kiedys miałem pomysł zeby przełozyć z tyłu
 może kiedys sie za to wezmę.
 | 
 zdaje mi się ze juz ktoś tego próbował i mu nie wyszło
  o ile dobrze pamiętam to za krótkie się okazały   dhaaaro - 6 Kwi 2009,  08:57

a jak napiąć tą sprężyne? mam ten sam problem i juz mnie to wkurza bo wysiadam wybujany z mojej fury i zwijam ręcznie pasy:P dramat:'P

|  |