Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - brak podswietlenia

daro - 26 Mar 2006, 12:49
Temat postu: brak podswietlenia
od czego mam zacząć szukac a mianowicie chodzio o podswietlenie suwaków regulacji powietrza ciepłe-zimne i wylącznikow ogrzewania szyby i przeciwmgielnego...Te elementy powinny byc podswietlone a sie nie swieca .Z tego co przypuszczam spalila sie zarowka tylko gdzie i w ktorym miejscu
picio_18 - 26 Mar 2006, 13:03

niedawno było wystarczy wejsć w prosta opcje szukaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale już nie bede taki i powiem ... :-P sposobem elektrycznym zaczynamy sprawdzać od strony zasilania SPRAWDŹ BEZPIECZNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jarek104 - 26 Mar 2006, 14:34

Mam ten sam objaw..
żarówkę masz generalnie jedna na ten element, pod popielniczka masz 3 śruby, potem delikatna walka z górnym zatrzaskiem i masz żaróweczkę jak na dłoni.

macziom - 26 Mar 2006, 14:58

Jarek104 napisał/a:
Mam ten sam objaw..
żarówkę masz generalnie jedna na ten element, pod popielniczka masz 3 śruby, potem delikatna walka z górnym zatrzaskiem i masz żaróweczkę jak na dłoni.

Do żarówki suwaków to sie dostaje zdejmując pokrętełko nadmuchu i podważając lekko cały ten zestaw suwaków o powstały w ten sposób otwór. Skoro gość pisze, że nie świeci się jeszcze podświetlenie przycisków to już sa 3 różne elementy, które się nie świecą więc albo jak już zostało powiedziane bezpiecznik, albo przerwa gdzieś na kablu, albo przepalone 3 "żaróweczki" (to ostatnie najmniej prawdopodobne).

Sobot - 26 Mar 2006, 20:45

Moim zdaniem bezpiecznik ale mozesz rowniez sprawdzic czy jakis kabelek sie nie przetarł i nie robi jakiegoś zwarcia.
Pozdro

jaco11 - 26 Mar 2006, 21:17

picio_18 napisał/a:
SPRAWDŹ BEZPIECZNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
po co to krzyczeć :D żaróweczka się spaliła i tyle jak nie bezpiecznik lub tez gniazdo wyrobione zasniedziałe :-P
marcus_87 - 26 Mar 2006, 22:09

jakby to byl bezpiecznik to nic by nie swiecilo w srodku i swiatla po jednej stronie mialyby tylko postoj
daro - 12 Lis 2006, 17:00

wymienilem zarowke i dziala dzieki za pomoc