Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Posz這 z dymem :/

Dark_Dog - 15 Mar 2006, 18:24
Temat postu: Posz這 z dymem :/
Nie wiem czy dobrze robie ze zak豉dam nowy temat ale dodalem cos tu http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=13202 a to dalej gdzies tam na dole zimuje.
A wiec zamienilem czerwony z zo速ym kabelkiem, niby przy podlaczeniu male zwarcie sie zrobilo ale by這 dobrze, chowalem juz radyjko ale mi masa sie odczepila, podlaczylem ja zpowrotem, znowu kostke do radia w豉czylem, a tu dym i po radiu :/ Dlaczego tak sie sta這? Co zrobilem zle????

Fordon - 15 Mar 2006, 18:39

Jak znam zycie to byl Pioneer... a w pioneerze laczysz zolty z czerwonym... a do tego kazdy kabelek (jesli byl dzielony) powinien byc skrecany na kostki a potem dokladnie zaizolowane... a tak mogl poprostu ktorys kabel wyskoczyc zewzec sie z masa i przemidelo z dymem... :yes:

Pozdrawiam

lehu8 - 15 Mar 2006, 18:47

Jak by� zamieni� czerwony z 鄴速ym to nic si� nie stanie, musia貫� przez pomy趾� zamieni� czerwony z czarnym, wtedy p鎩dzie dym :|
W wi瘯szo軼i radii jest dioda kt鏎a zabezpiecza je przed takimi sytuacjami, jak dasz odwrotnie zasilanie to ona robi zwarcie i idzie z dymem.
Jak otworzysz radio to zobaczysz, w najgorszym wypadku posz豉 ko鎍闚ka mocy.
Spoko da si� naprawi� 8)
Jakie to radio jest?
Jak SONY to pestka, chyba 瞠 pionek to troch� gorzej :he:

Dark_Dog - 15 Mar 2006, 19:55

to jakis syf kuopiony na allegro niby na podzespolach sony http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=91822773
lehu8 - 15 Mar 2006, 20:15

Hm..wygl康a fajnie.
Jak na podzespo豉ch SONY to spoko je naprawisz 8)
Fajnie gra這?
MP3, pilot, fajnie ;-)

Dark_Dog - 15 Mar 2006, 20:22

Gra這 ca趾iem niezle, mp3 troche dlugo znienialo jak na moje oko, pilot dzia豉�, ale jak wychodzilem z samochodu i zamykalem drzwi to juz nie 豉pa�, wykonanie lipne, guziki jakos tak lataja i power mi sie wciska� :F. I watpie ze to ma 4x45W :) Ale co ja bym chcia� za ta cene :D
lehu8 - 15 Mar 2006, 20:43

Tia..
Ca趾iem mo磧iwe 瞠 ma 45Watt
Jak by� wiedzia� jaka jest ko鎍闚ka to bym ci powiedzia� jak� ma moc 8)

Dark_Dog - 18 Mar 2006, 11:15

Bardzo dziwna rzecz sie sta豉 bo przepali豉 sie sciezka od tylnego g這snika, A kable od g這snikow na 100% nie mai造 kontaktu z pr康em. Jeszcze ko鎍owka jakas tam strzeli豉. Znajomy z pracy mi to radio robi, mowi ze da sie je odratowac, ale nie polecam tego radia bo go軼 mowil ze jak rozebra� panel (guzik powera naprawia� bo sie wcisno�) to tam wszystko nie tak jak powinno byc (zle przymocowane elementy itp.) Chyba lepiej kupic jakies JVC w promocji:P No ale radio niezle gra這... ciekawe jeszcze tylko jak d逝go