Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - problem z wyjeciem

DERFORM - 5 Lut 2006, 17:37
Temat postu: problem z wyjeciem
Witam! Wszystkich!!!
Jestem od niedawna posiadaczem Fiestki i zrowno nowym uzytkownikiem tego forum!!!

Moja fiestka ma zamontoeane orginalne radio forda
chce je wymontowac a niemam zadnych narzedzi do tego (klucze do wyjecia )
Jak mozna je wyjac wymontowac???

Dzieki za odpwwiedz

Derform

jogar26 - 5 Lut 2006, 18:02

Najlepiej oryginalnym kluczem. Jeśli naprawdę nie masz do nich dojścia, to wystarczą odpowiednio cienkie gwoździki (wkładasz je w dziurki i lekko odginasz) - jednak jeśli będziesz to robił pierwszy raz to musisz się liczyć z uszkodzeniami :(
p0nk1 - 6 Lut 2006, 11:54

wcale nie musi sie liczyć z uszkodzeniami ...
po prostu te zaczepki mu sie odchaczyły tak ze ciezko wyjac ... jak bedzie szarpal to bedzie mial gorzej ... a jak delikatnie wsadzi dwa srubokrety ... docisnie zaciski ... i sprobuje wyciagnac to nic mu sie nie stanie ... musi pamietac tylko ze nic na siłe ... :P

Peace:D

jogar26 - 6 Lut 2006, 14:04

Taaak...
Chodziło mi właśnie o użycie siły :he:
Z tym to bywa różnie :D
Nie zawsze da się to zrobić pokojowo ;)

molu - 6 Lut 2006, 22:25

Przy odrobinie zdolnosci cyrkowych ;-) idzie radio popchnac od tylu siegajac reką od strony pasazera od dołu 8)
hmm jakos dziwnie to sformułowalem :evil:

p0nk1 - 7 Lut 2006, 00:10

wlasnie jak od tylu bedziesz pchal to mozesz chaczyc tymi zaciskami ... wiec moze sprobuj z dodatkawa para rak .... :D jakis kumpel niech delikatnie pcha od tyłu .. (troche smiesznie to zabrzmiało <lol>) a ty srubokrecikami ... sprobuj scisnac te zaciski tak by przeszło przez otwor na radio :D :D:D
usmiałem sie ciut piszac posta...

NIE JESTEM GEJEM od razu pisze... :D

macziom - 7 Lut 2006, 01:24

Ja mam kluczyk zrobiony ze zgiętej szprychy z odciętym łbem. Ogólnie to można wyjąć radio ściągając cały ten przedni panel/konsole :ra: mi się udało
Artone^ - 7 Lut 2006, 12:48

nic na siłe wszystko młotkiem :D

podjedz do aso i spytaj czy pozycza kluczyki na minutke :)

DERFORM - 7 Lut 2006, 19:56

Dzięki koledzy!!!!