Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Brak nawiewu na przedni± szybę

beeper - 19 Lis 2005, 17:32
Temat postu: Brak nawiewu na przedni± szybę
Cos mi nie chce działać nawiew na przedni± szybę, normalnie inne nawiewy działaja tak jak trzeba? Filtr ostatnio wymienialem to raczej nie to. Oraz pytanie z innej beczki.W jaki sposób sobie radzicie z zamarznietymi drzwiami, jak temu zapobiegac?
mistrzuniu - 19 Lis 2005, 18:16

co do nawiewu to nie wiem, a co do drzwi to mozna uszczelki przysmarowac np.: wazelina techniczna albo silikonem. Pozdro :)
JoeMix - 19 Lis 2005, 21:00
Temat postu: Re: Brak nawiewu na przedni± szybę
beeper napisał/a:
Cos mi nie chce działać nawiew na przedni± szybę, normalnie inne nawiewy działaja tak jak trzeba?
Z innymi nawiewami to pytasz (pytajnik na koncu) czy stwierdzasz fakt? Rozumiem że dmuchawa dmicha, wszedzie leci powietrze tylko nie na szyb± 1) albo jest zatkany kanał (spręzarka i dmuchn±ć mocno w wywietrzniki przy szybie) 2) albo zacieła się przesłona i tzrba rozebrać całał konsole srodkowa i dostać się do obudowy nagrzewnicy i naprawić przesłonę...
Jaroslaw82 - 20 Lis 2005, 07:50

Witam
Musisz rozebrac panel z pokretlamni od nawiewow. Od regulacji nadmuchu leci taka linka w pancerzyku ktora wchodzi na wcisk do mechanizmu ktory jest odpowiedzialny wlasnie za ustawianie kltore tzw. "pole nadmuchowe" ma dmuchac :lol:
Najprawdopodobniej ta linka wyskoczyla.
Jesli to nie to to bedziesz musial rozkrecic caly ten mechanizm (nie jest zbytnio skomplikowany) i zobaczec co tam padlo :lol:
Takie rozwiazanie jest w MK4, ale w innych Fiestkach najprawdopodobniej jest tak samo.
Pozdro :P