|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Kontrolka oleju zapala się przy zakręcaniu w prawo
damian_n - 20 Paź 2005, 13:44 Temat postu: Kontrolka oleju zapala się przy zakręcaniu w prawo Mam problem. Szukałem na forum ale nie zalazłem. W mojej fiestce zapala się kontrolka oleju przy zakręcaniu w prawo, szybkość powyżej 30/h. Po wyjściu z zakrętu przez kilka sekund pali się lampka. Poziom oleju w górnej strefie na bagnecie, olej shell helix. Proszę o radę ponieważ te kilka sekund pracy bez ciśnienia może mnnie drogo kosztować. Zaznaczam że przy zapalaniu nie ma problemów, kontrolka gaśnie jak trzeba.
Dmian
Lokmen - 20 Paź 2005, 14:07
musisz mieć przetarty kabel od czujnika oleju i podczs skrętu w lewo styka sie z masą i ci sie świeci..
JoeMix - 20 Paź 2005, 16:39
Smok jest z prawejstrony i przy skręcie w prawo olej ucieka w lewo i poma ciągnie powietrze... trzeab by podpiąc wsakźniczek i sprawdzić jak to faktycznie jest z tym ciśnieniem...
diodalodz - 20 Paź 2005, 16:51
po pierwsze to sprawdz czy masz właściwy bagnet a nie od innego auta . Hm jeśli bedzie ok to trzeba by zdjąć miske olejowa i zobaczyć czy ktoś krzywdy smokowi nie zrobił . W misce jest jedna przegroda która ma niby uchronić silnik przed przelewaniem sie oleju ale działa słabo . U mnie przy ok 60 stopniowym zakręcie jak na liczniku jest ok 50-60 KM/h na niskich obrotach tez potrafi sie zapalić . Ale trzeba to zbadać profesjonalnie i własnie pomierzyć ciśnienia .
damian_n - 24 Paź 2005, 12:23 Temat postu: Dzięki za sugestie Dzięki na razie za sugestie, przewód najłatwiej będzie sprawdzić, choć sądzę że może być bardziej to drugie. Przy okazji pozostaje wjazd na kanał i do roboty, a do tego czsu wolniej w na zakrętach w prawo
Rycho - 24 Paź 2005, 12:27
No i dobrze by było gdyby ktoś mający taki silnik jak Twój zmierzył odległości od uszczelnienia bagnetu do kresek min i max.
Rycho
damian_n - 24 Paź 2005, 12:59
Pojechałem tego roku do mechanika na wymianę oleju, zalał tyle ile w ksiązce (patrzyłem na ręce) i na bagnecie był górny stan dlatego sądzę że bagnet jest OK
Rycho napisał/a: | No i dobrze by było gdyby ktoś mający taki silnik jak Twój zmierzył odległości od uszczelnienia bagnetu do kresek min i max.
Rycho |
|
|