| 

| 

|  | Forum FiestaKlubPolska - 
 |  |  Mechanika - Zawieszenie : wahacze różnice

mdcs - 6 Paź 2005,  12:43
 Temat postu: Zawieszenie : wahacze różnice
 Proszę o krótką odpowiedź -
 - czy wahacz od mk3 1,1i jest taki sam jak w 1,8D ?
 Dzięki !!!
 Lokmen - 6 Paź 2005,  12:49

raczej tak - ale trzeba było by pomierzyć ich długości i porównać je
 PumaRST - 6 Paź 2005,  14:18

Zdecydowanie TAK!!!! Jest tylko jeden warunek:
 w MK3 były dwie długosci wahacza. Rozpoznasz po swożniach. Jeden miał 2 śruby mocująde do wahacza a drugi 3. Jesli ten który masz ma tyle samo co ten co chcesz kupic (czytaj czy takie same sworznie idą do tego wahacza) to bedzie taki sam!!!!
 mdcs - 6 Paź 2005,  15:51

Mam 3 nity...
 squadak - 6 Paź 2005,  15:53

co do tej dlugosci to sie nie zgodze, mialem w rekach oba wahacze i z moich pomiarow wynika ze wymiary maja takie same, tylko ten ze swozniem na 3 nity ma jeszcze dodatkowa trzecia warstwe blachy w srodku wiec jest mocniejszy
 mdcs - 6 Paź 2005,  16:04

Zgadza sie.... mój ma dodatkową warstwę blachy...
 squadak - 6 Paź 2005,  16:09

wiec najlepiej kup taki sam i bedzie po problemie
   KacpeRS - 6 Paź 2005,  16:20

ja mam z jednej strony wachacz na 3 śruby a z drugiej na dwie i są takie same
 Rycho - 6 Paź 2005,  22:28

A ja kiedyś miałem w ręku dwa wachacze na 3 nity była lekka różnica w położeniu sworznia, która skutkowała różnym kątem wyprzedzenia sworznia zwrotnicy. Ten 3 otworek był w tym samym miejscu, natomiast dwa przy końcu wachacza były przesunięte bliżej krawędzi

Rycho
 mdcs - 7 Paź 2005,  08:37

No to ekstra.... nic już nie wiem
   Rycho - 7 Paź 2005,  10:02

No widzisz
  było pytać  Najlepiej wieź jeden wachacz w łapę i dopasuj drugi coby był taki sam i wsio   
 Rycho
 PumaRST - 7 Paź 2005,  10:05

| squadak napisał/a: |  	  | co do tej dlugosci to sie nie zgodze, mialem w rekach oba wahacze i z moich pomiarow wynika ze wymiary maja takie same, tylko ten ze swozniem na 3 nity ma jeszcze dodatkowa trzecia warstwe blachy w srodku wiec jest mocniejszy | 

Moze nie na wahaczu ale na swożnu ale jest około1,5 cm. miałem dwie fiesty i w obu trafił mi sie zestaw pomieszany i jak mierzyłem była różnica w długosci. (oba miałem wyjete na zewnątrz auta).

Ale wracjąc do tematu to tak jak napisali koledzy, weź wahaczi i znajdź taki sam,
 Pozdrawiam
 squadak - 7 Paź 2005,  10:38

| PUMA napisał/a: |  	  | Moze nie na wahaczu ale na swożnu ale jest około1,5 cm. miałem dwie fiesty i w obu trafił mi sie zestaw pomieszany i jak mierzyłem była różnica w długosci. (oba miałem wyjete na zewnątrz auta).

| 
 u mnie napewno nie bylo takiej roznicy, co do kata o ktorym mowil Rycho nie mam calkowitej pewnosci bo nie bylo jak tego zmierzyc, wiec mozliwe ze jest o kilka stopni inny
 mdcs - 7 Paź 2005,  10:49

No to ja dziękuję... nie wymieniam wahacza. Niech se będzie jaki je.

|  |